top of page

DANIELLE MATTHYS

Danielle behaalde haar Bachelor Plastische Kunsten in 1983 en heeft jarenlang Beeldend Atelier gegeven aan jongeren jonger dan 18 jaar.

De laatste 15 jaar nam ze zelf terug penseel en houtskool in de hand. Op beeld -en spiritueel vlak heeft ze veel bijgeleerd van een aantal mentoren. De werken zijn geïnspireerd door actuele gebeurtenissen, vreemde culturen, geschiedenis en muziek. Het is een zoektocht naar eigentijdse beelden, een samenspel van grillige vormen en bijna-geometrische vormen. Het kleurenpalet bestaat uit aardetinten aangevuld met onvoorspelbare kleurenaccenten, maar de laatste tijd ook vaker felle contrasterende kleuren combinaties.

Het is haar doel om universele werken te creëren die de kijker blijven boeien en
waarin hij meegenomen wordt in een reis om steeds weer nieuwe elementen te ontdekken.

In haar laatste werken gaat ze vooral op zoek naar de grote veranderingen in de
samenleving en probeert ze beeldend te vatten wat dit doet met het individu.

In haar atelier geeft ze workshops aan volwassenen en jongeren (op aanvraag) en leert ze de mensen beter te kijken,  met de bedoeling om composities , lijnen , vlakken en kleuren optimaal te gebruiken om het gewenste beeld te bekomen.

 

De laatste jaren werkt ze vooral projectmatig met andere kunstenaars samen, wat een extra stimulans geeft om een onderwerp uit te diepen en een verhaal te vertellen. Vaak is dit verhaal ook verbonden aan de locatie waar de tentoonstelling doorgaat. Qua techniek probeert Danielle steeds meer buiten de grenzen van het gebruikelijke te treden en op een experimentele manier te werk te gaan met nieuwe materialen.

251683_221930797826121_2363381_n.jpg
bottom of page